FOAMkalendern #24: SWESEMjr Podden

SWESEMjr PODDEN

Bäste FOAMtast,

23 luckor öppnade, 23 ämnen klokare och ungefär 1750 visningar senare är vi i mål. FOAMkalendern når idag sitt slut. Förhoppningsvis har Du lärt dig något. Om inte annat har du fått din dagliga FOAM-dos tillgodosedd eller kanske fått tillskott på din lista av blockerade Fb-användare efter allt vårt spammande.

Bakom lucka #24 hittar vi en smällkaramell. Vår ordförande Julia fick ett tag sedan den briljanta idén att sätta sig ned att prata med personer inom svensk akutsjukvård som är villiga att dela med sig av sina guldkorn. Allt för att driva utvecklingen av akutsjukvård som specialitet (det börjar arta sig, men det är en lång väg kvar att gå) och skapa värde för oss mer juniora som kommer bemanna våra akutmottagningar i framtiden.

Än så länge finns två avsnitt, ca 30min långa. Vi står fast vid att kvalitet är bättre än kvantitet. I skrivande stund finns tyvärr inget konkret datum för avsnitt #3. Du sitter kanske på ett eller flera guldkorn du vill dela med dig av? Eller du kanske känner någon som gör det? Let us know!

LUFTVÄGSHANTERING

I detta premiäravsnitt pratar Julia med Nicholas Aujalay (Bloggare på Sjukhusläkaren) om vad som varit temat de senaste dagarna: Luftvägshantering. Här kommer det igen. I ett annat format. Med guldkorn och insikter som fastnar. A kommer trots allt före BCDE. Så är det bara!

 

Vi tackar för oss och tar nu julledigt. Fortsätt följa oss på sociala medier eller kom och häng på ett av våra många event som hålls av våra lokala grupper i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping och Lund/Malmö.

Vill du vara med och spamma facebookflöden eller skriva om ämnen relaterade till akutsjukvård? Vill du vara med och sprida kunskap om akutsjukvård för studenter och juniora läkare i Sverige? Skriv till oss eller gå med så hjälper vi dig komma igång!

Länge leve FOAM!

 

Disclaimer.

SWESEMjr är en fristående undersektion för studenter- och underläkare till SWESEM, svensk förening för akutsjukvård. Dessa inlägg är skrivna av föreningsmedlemmar. Åsikter tillhör den enskilde författaren och speglar ej nödvändigtvis SWESEMjr som förening. Vi modererar inläggen enligt bästa förmåga. Skulle ni hitta något avvikande eller felaktigt: var god och kontakta oss på swesemjr@gmail.com så tittar vi närmare på ärendet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *