Akutsjukvård

CoreEM behandlar relevanta ämnen inom akutsjukvård på ett kort och koncist sätt via sin blogg och podcast. Denna drivs av den otroligt proliferative och alltid lika charmiga och pålästa Anand “Swami” Swaminathan samt hans ST-läkare. Jenny Beck-Esmay, en av grundarna till FemInEM, är en av de mer frekventa podarna.

EMbasic är, som namnet antyder, stället att börja. Hit går du när du vill läsa in ett nytt ämne eller fräscha upp kunskaperna kring en viss diagnos. Mest för nybörjarna men även specialister kan lära sig av Steve Carrol.

EMCrit drivs av den levande legenden Scott Weingart. Hans blogg och podcast är minst like legendarisk som han själv och håller alltid riktigt hög nivå. Behandlar inte bara akutsjukvård utan även intensivvård.

ER-cast är en blogg och podcast med den underbara Rob Orman; mannen med den sköna rösten. Underhållande och engagerande!

FOAMcast är roligt och ST-läkarna Lauren Westafer och Jeremy Faust går igenom akutsjukvård ämne för ämne. Podden har högt tempo, men håller du fokus uppe så lär du dig massor på kort tid!

Intensive Care Network sänder högkvalitativa föreläsningar från olika konferenser världen över. Kort kan man säga att de är medicinens svar på TED-talks.

Life In The Fast Lane, en av de första och största bloggarna inom FOAM-världen. Varje vecka går de igenom akutella vetenskapliga studier och de har uppdaterade och lagom långa PM om allt du kan tänka dig och mycket mer. Fantastisk!

RCEM, Brittiska Royal College of Emergency Medicine, driver en högkvalitativ blogg och podcast som täcker allt från avancerad akutsjukvård till det mer vardagliga.

SMACC; Social media and critical care. Världens bästa och roligaste konferens. Här finns alla talks från tidigare SMACC upplagda. Nästa år kommer konferensen att gå av stapeln i fantastiska Berlin och förutom ett stort antal studentbiljetter finns här även möjlighet för studenter att söka volontärplatser.

StEmlyns är det virtuella sjukhuset där du kan träffa och handlägga patienter på akuten. Förutom detta har de även en blogg och podcast från mestadels Manchester med ofta annorlunda och nyttiga perspektiv på aktuella artiklar och akutsjukvård i stort. 

 

Ultraljud

Ultrasoundpodcasts Matt, Mike och Jacob ger dig snabba, roliga och galna ultraljudsvideos! Med taglinen Making horrible doctors decent and good doctors great levererar de både basic och mer avancerat och ultraljudar allt som ultraljudas kan och lite till.

5 Min Sono är precis vad det låter som; 5-minuters instruktionsvideos för allt du kan tänka dig att ultraljuda. Pedagogiskt, kliniskt användbart och enkelt – precis som det ska vara!

Hemodynamik är en svenska ultraljudssida med allt du behöver för att bli en ultraljudsguru. Passar nybörjare och proffs och har en flik bara för studenter.