Photo by Matias Larhag

SWESEMjr Stockholm

Stockholmsgruppen startades hösten 2016 av ett gäng akutvårdsintresserade underläkare och läkarstudenter som blivit inspirerade av den närliggande Uppsalagruppen. Den 15 December 2016 arrangerade vi vår första workshop – en luftvägsworkshop! Sedan dess har vi haft ett flertal workshops om ultraljud, akut pediatrik och katastrofmedicin.

Verksamhet

Då vi fortfarande är en relativt ung förening satsar vi fortfarande på att nå ut och att ordna workshops inom akutsjukvård. I framtiden hoppas vi även kunna erbjuda mer forskningsinriktad verksamhet. Kanske har du en idé om något mer vi skulle kunna göra – du är välkommen att höra av dig med idéer och tips!

Aktiva

Ordförande

Josefin Hjärpe Läkarstudent T11 på KI, UL på vaccinationsmottagning och uska på husläkarjour. Halkade in i SwesemJr hösten 2016 strax efter bildandet och har sedan blivit kvar tack vare fantastiska styrelsemedlemmar och inspirerande möten!

Vice Ordförande

Mathilda Lassa Läkarstudent T11 på KI, vik UL på HIA och psykakuten, innan det som ssk på ASIH i Norge. Som Josefin blev jag intresserad av SwesemJr pga starkt intresse för akutmedicin, och blev kvar pga den inspirerande kulturen som driver kunskapen framåt.

Externa kommunikatörer och ansvariga för sociala media

Aida Ajengui Vik UL innan AT på akuten, innan det gjort narkosåret. Har ett stort intresse för simulationsövningar inom akutsjukvård. Jag har varit med i Swesem Jr Sthlm sedan hösten 2016 och det har varit väldigt roligt att arbeta tillsammans med denna entusiastiska grupp!

Johanna Engström Vik UL innan AT på akuten Karolinska Solna. Innan dess jobbat på kirurgakuten på Danderyds sjukhus. Tog examen från Karolinska Institutet 2017 och började snart därefter engagera mig i SWESEM Jr Stockholm, på grund av intresset för akutsjukvård och möjligheten att kunna anordna roliga och lärorika workshops inom ämnet.

Kontaktperson för nationella styrelsen

Caroline Sönmez Akutårsläkare, vik UL innan AT. Tagit examen juni 2017. Var med och startat SWESEM Jr i Stockholm hösten 2016. Vik UL på ASIH efter T9. Läste på LiU och KI. Jobbat som mottagningssköterska samt uska i ca 14 år. Har ett stort intresse för akutsjukvård, pediatrik och obstetrik och är kvar i styrelsen tack vare fantastiska möten, workshops och våra underbara AW.

Forskningsansvarig

Camilla Helmersson Läkarstudent T9 på KI. Sedan tidigare lärarexamen och erfarenhet av undervisning i grundskolans tidigare år. Har ett allmänt intresse för forskning, men ingen erfarenhet utöver projektarbetet på T8. Som forskningsansvarig ser jag en möjlighet att sätta mig in i akutsjukvårdens utvecklingsområden.

Sponsringsansvarig

Susanna Haverinen Läkarstudent T10 på KI. Jobbat som uska barnonkologen på ALB.

Ledamöter

Sofia Klavebäck Medlem i SwesemJr sedan första workshopen hösten 2016. Tog examen i januari 2017 och har sedan dess forskat och jobbat som Akutårsläkare. Börjar AT på KS Solna denna termin.

Hanna Landin Läkarstudent T11 på KI. Ny i SwesemJr sedan i år. Vik UL på medicinkliniken på Lycksele Lasarett sommaren efter T9 där det även ingick arbete på akutmottagningen.

Kontakt & Events

Information om våra aktiviteter kommer att läggas upp på Facebook efter hand. Informationen kommer även läggas upp här på hemsidans eventkalender.

Vi ser fram emot att höra från er som brinner lika mycket för akutsjukvård som vi så hör gärna av er via mail eller genom vår Facebooksida SWESEMjr Stockholm.

 

Bli trygg med akut omhändertagande.
Gå med i SWESEMjr!

Gå med nu