Sol, kaffe och akutsjukvård

julia26-2

Det hela började en solig dag i maj, i en liten by i mellersta England. Man skulle kunna säga att den är Nottinghampshires svar på Midsommer, men utan morden. Jag satt i farmors något övervuxna trädgård och drack mitt morgonkaffe när mobilen plingade till. Twitter. Såklart. I ett meddelande på några rader frågade Katrin Hruska, SWESEMs ordförande, mig om jag inte ville starta upp en studentsektion till SWESEM. Meddelandet kom som ett svar till något helt annat, men ändå tog inte mer än några rader för att få mig intresserad. Akutsjukvård har alltid lockat mig och trots att vi hade akutsjukvård som egen kurs på läkarprogrammet i Uppsala så kändes det ändå som att det var på tok för lite. Ett telefonsamtal senare så var jag hooked.

Utkastet till verksamhetsplanen klottrades ner på baksidan av kvalitetsblaskan The Sun och renskrevs sedan för att gås igenom av SWESEMs styrelse. Det blev en gedigen lista (när jag vid ett senare tillfälle presenterade mig för en av styrelsens medlemmar utbrast han ”ja, men det är du! Den galna tjejen med det jättelånga mejlet”). I stort ställde sig styrelsen positiv till det mesta och kom även med egna, riktigt bra, förslag.

Nu gäller det bara att utveckla och göra verklighet av idéerna som växte fram i solen i farmors trädgård, och att lägga till det ni vill ha med. För organisationen är ju till för er, studenter och underläkare, med idéer och driv och önskan om att lära er mer. Jag hoppas att ni uppskattar jobbet vi gör och att ni vill vara del av SWESEMjr, som styrelsemedlem, drivande av en av grupperna, idékläckare eller deltagare i våra events.

I skrivande stund är vi tre tappra som arbetar med att få igång verksamheten. Katarina Stevens, som arbetar som underläkare före AT och Jonas Willmer, som kommer att påbörja sin ST i akutsjukvård till hösten, båda på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag heter Julia Sheffield och gör akutåret på Karolinska i Solna. Mer om oss kan ni läsa här.

Väl mött!

Julia Sheffield

Ordförande, SWESEMjr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *