SWEETs17 – årets happening i akutläkarsverige

Förhoppningsvis har ni inte missat att våra studentbiljetter till SWEETs17 släpps om bara några timmar. För medlemmar kommer chansen klockan 16.00 idag, den 7/1, och för icke-medlemmar imorgon från klockan 16.00. Det finns totalt 30 platser till torsdagen och 30 platser till fredagen och biljetterna släpps till hela landet. Vi behöver väl knappast säga att det gäller att vara på tårna? För att bestämma vilken dag just du vill gå rekommenderar vi att ta en titt på schemat. Har du skickat in ditt examensarbete inför posterpresentationen är det torsdagen som du bör säkra dig en biljett till. Det går självklart att köpa biljett till båda dagarna (om man är tillräckligt snabb). För mer info om talarna, lyssna på SWEETspodden!

Och varför ska man gå på SWEETs som student? Vi frågade Patricia Strand, vår vice ordförande i Stockholmsgruppen, som var på SWEETs15.

Att gå på SWEETs var ett jättebra tillfälle att förkovra sig i akutsjukvård och bli fullständigt inspirerad av driftiga och kompetenta människor. Som student var det väldigt värdefullt att gå då man lätt får kontakt med yrkesverksamma som kan ge en tips och vägledning om man är intresserad av att fördjupa sig – något som är supernyttigt oavsett om man redan är säker på att specialisera sig inom området eller om man bara vill utvecklas inom läkaryrket. Det jag gillade särskilt bra var det dynamiska upplägget med rätt korta föreläsningar där man som åskådare engagerades så att man slapp den typiska ”föreläsningssomnolensen” och man höll sig pigg och alert under hela dagen! Sammantaget en väldigt kunskapsspäckad konferens med kul stämning, rekommenderas starkt!

Arin Malkomian, som är specialist i akutsjukvård vid Capio St.Göran, styrelseledamot av SWESEM och en av arrangörerna av SWEETs håller med Patricia, och ger även samma bild av konferensen.

Studenter ska gå på sweets av samma anledning som alla andra deltagare. För inspiration! För att träffa andra likasinnade men samma driv för akutsjukvården i Sverige och viljan att förändra till det bättre. Det är viktigt då det samlar oss alla som annars inte skulle träffats, vi har de långa rasterna och bastu/badtunnor för just detta. Att folk ska kunna utbyta erfarenheter med varandra och skapa nya kontakter. Det handlar lika mkt om det som sker i föreläsningssalarna och workshopsen som utanför. Det en student kommer att få se är hur vi alla brinner för det här, hur mkt vi vill lära oss utanför klassrummen med FOAMed och hur lätt det egentligen är att knyta nationella som internationella kontakter via twitter.

Om det inte är tillräckligt för att övertyga dig så finns det ytterligare en bonus – de som köper biljett till, och går på, SWEETs17 har första tjing på de 40 platser som finns till vår post conference workshop om Katastrofmedicin som vi håller den 25 mars på St.Göran.

Hur gör man då för att lägga vantarna på en av dessa eftertraktade biljetter? Klicka på länken här efter klockan 16.oo och anmäl dig! Endast anmälningar inskickade efter releasetiden godkänns. De lyckliga få kommer att få bekräftelsemejl på köpt biljett och även information om betalning. Biljetterna kostar 300 kr styck. Självklart får man köpa biljett till båda dagarna. Övriga kommer att sättas upp på väntelistan. Vi i styrelsen ser fram emot att träffa er där!

 

 

En reaktion till “SWEETs17 – årets happening i akutläkarsverige”

  1. Pingback: SWEETspodden! – akutmottagningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *